Project

Hónap: 2013 november

Az interneten való vásárlás a legkényelmesebb manapság

Az abroncsok megvásárlása előtt mindig tájékozódjunk. Az autógumi egy igen fontos része az autónak, így minden esetben megfelelő mennyiségű figyelmet fordítani a vásárlásra. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora méretű abroncsra van szükségünk, célirányosan tudunk keresni. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy pontosan milyen abroncsot szeretnénk, vagy esetleg nincs időnk arra, hogy kereskedőről kereskedőre járjunk, nyugodtan tájékozódhatunk az interneten. Manapság már rengeteg cég rendelkezik web áruházzal, amelynek köszönhetően az egyes termékekről megtudhatjuk a legfontosabb információkat. Ha úgy döntünk, hogy megtaláltuk a számunkra legjobb abroncsot, nincs más dolgunk, mint kitölteni a megrendelő formot és már fizethetjük is a választott abroncsot. Erre lehetőségünk van személyesen is, de akár előre utalással is. Ha pedig még kiszállítást is kérünk, biztosak lehetünk abban, hogy a vásárlás legkönnyebb formáját választottuk, amely még a ráfordított időt tekintve is a legkedvezőbb számunkra.

A téli abroncsot nem szabad nyáron használni

Sokaknak fontos a biztonságos közlekedés. A nyárigumi akció azért létezik, hogy felkészítse az autósokat arra, hogy közeledik az az idő, amikor szükségessé válik az abroncsok cseréje. Ez azt jelenti, hogy a beköszöntött enyhe idő következtében a télen biztonságot nyújtó téli abroncs szerkezete meglágyulhat, így nem képes semmi féle komolyabb tapadás biztosítására. Arról már nem is beszélve, hogy a téli abroncsok a tavaszi, nyári melegebb levegőben sokkal nagyobb volumenű kopásnak indulnak. Ami azt jelenti hosszú távon, hogy a saját, jó minőségű abroncsunknak ártunk azzal, ha a nem megfelelő évszakban használjuk őket. Ez azt jelenti, hogy a tökéletes minőségű téli abroncsunk akár egy nyár alatt elkophat olyan mértékben, hogy a következő téli időszakban ne legyen képes megfelelő tapadás biztosítására. A téli csúszós utakon pedig igen nagy szükségünk van megfelelő tapadásra, hiszen a féktávunk akár meg is duplázódhat a rossz abroncsnak köszönhetően, ez pedig még balesetet is okozhat. A kopott abroncs pedig az elindulásunkat is megnehezíthetik.

A téli abroncsokat nyáron nem érdemes használnunk

Hogyan készüljünk fel a nyárra? A nyárigumi akció az első lépés, amely jelzi számunkra, hogy eljött az abroncs garnitúra cseréje
. Az, hogy mikor cseréljük le pontosan a téli gumikat a nyáriakra, csupán az időjárás függvénye. Amennyiben úgy döntünk, hogy nem cseréljük le a téli kereket a nyári abroncsokra, számoljunk azzal, hogy nagyon hamar tönkre fog menni a nagy nyári melegben. Mivel a téli abroncs szerkezete úgy van kialakítva, hogy a téli zord időjárás alatt mindennek ellenálljon, nyáron nem tud teljes egészében helyt állni. A szerkezete +10 fok felett ellágyul, ami azt jelenti, hogy iszonyatos nagy kopásnak indul. Tehát a téli gumit nem azért kell lecserélni tavasszal, mert nem biztosít megfelelő tapadást, hanem azért, hogy megóvjuk a nyári, forró aszfalttól. Puhább szerkezete nem okoz problémát nyáron sem, viszont a következő tél beköszöntével tapasztalhatunk némi nemű problémát a tapadás területén. Ha ez bekövetkezik, sajnos számolnunk kell a téli abroncsok cseréjével, hiszen télen fontos a tapadás és a jó minőségű abroncsok megléte.

A nyári abroncs esetében a mintázat nagyon fontos

Az abroncs vásárlás problémákba ütközhet. A nyárigumi akció sokszor lehet megoldás, viszont ezekben az időszakokban is nagyon oda kell figyelnünk az egyes buktatókra. Nem mindig a legolcsóbb a legjobb, valamint nem mindig a legdrágább a legtartósabb. Nagyon fontos, hogy minden esetben szem előtt tartsuk az ár/érték arányt, hiszen csakis úgy vásárolhatunk tökéletes terméket, amennyiben kellő figyelmet fordítunk az információ szerzésre. Sokan márkahű vásárlóként működnek, ami azt jelenti, hogy az előzőleg választott márkát vásárolják ismét, amennyiben meg voltak vele elégedve. Mivel a piacon rengeteg abroncs gyártó cég van jelen, így vásárlóként igen nagy előnyben lehetünk. Amire érdemes oda figyelni minden esetben, az a mintázat és az alapanyag összetétel, hiszen ez a legfontosabb az abroncs életében. Ha nem megfelelő az összetétel, a tapadás sem lesz megfelelő, amelynek következtében minden esetben megnövekedett féktávval kell számolnunk. A megfelelő mintázat pedig a víz kiszorításáért felelős.

© 2023 SBK

Theme by Anders NorenUp ↑