Project

Hónap: 2014 január

Tanácsaim a gyepszőnyeg telepítéséhez

A gyepszőnyeg telepítése nem egy ördöngös feladat, azonban ahhoz, hogy igazán jól sikerüljön, nagy precizitásra van szükség. Látszólag csak kisebb változtatások is hibákká tudnak válni, amik csúnyán megbosszulhatják magukat. A következőkben összefoglalom a legalapvetőbb hibákat, amelyeket a gyakorlatban figyeltem meg, és bevallom, hogy saját tapasztalataim alapján gyűjtöttem össze.

Soha nem terítek gyepszőnyeget olyan talajra, amelyet nem én szállítottam, vagy javítottam, illetve készítettem elő! A legsúlyosabb problémám ebből adódott, azonban ez csak egyszer, mivel ennek következtében született meg ez a szabály, amihez az óta is tartom magam. Tehát legyen Ön is biztos a talaj minőségében, amire a gyepszőnyeget kívánja telepíteni.

Csak olyan előkészített talajra rakja a gyepszőnyeget, amely a lépésállóságig van lehengerelve vagy lap vibrátorozva. A kisebb talajegyenetlenségek sem megengedhetők, mivel ezek a gyepszőnyeg gyökérzetének a penészesedéséhez vezetnek. Továbbá a talaj legyen megtisztítva az oda nem illő elemektől, mint például az építési törmelék, kavicsok, gyökerek. A végleges szintből ne felejtse el a gyepszőnyeg vastagságát kivonni, tehát 3-4 cm-rel alacsonyabbra beállítani.

Amikor megrendeli a gyepszőnyeget, akkor gondoljon a vágási veszteségre is. Ha a terület nagyon íves és tagolt, akkor én 5%-kal többet szoktam rendelni.

gyepszőnyeg telepítése

A gyepszőnyeg érkezésére mindenképpen készüljön el minden munkával, hogy azon nyomban tudja kiteríteni, mihelyst megérkezett. Erre azért van szükség, mert minél előbb sikerül telepíteni, annál kevesebb sokkhatás éri a gyepet. Különösen igaz ez akkor, ha kánikula van.

Ha kánikulában telepít, akkor 50 nm leterített gyepszőnyeg után locsolja meg alaposan a gyepet. Ha a föld is erősen felforrósodott, akkor ne a talajt locsolja meg, hanem a gyepszőnyeg fonákját, azaz a gyökérvédő réteget. Ezt viszont soha se nagy erejű vízsugárral, hanem csak permetszerűen, majd azonnal terítse ki.

Mindig igyekezzen „feszesen” illeszteni a gyepszőnyeg tekercseket egymáshoz, és mint ahogyan a téglákat rakják, úgy elcsúsztatva egymástól. Ha vágni kell a gyepszőnyeget, akkor azt éles késsel, vagy még inkább éles sniccerrel végezze el.

Amikor leterítette a teljes területet, akkor utána alaposan öntözze be, és hossz-, valamint kereszt irányban is hengerezze le. Ha elkészült, utána ne járkáljon rajta kb. két hétig.

Öntözze kíméletlenűl!

A párkeresés manapság már igen népszerű az interneten is

Az interneten lévő párkeresés egyre népszerűbb. Amennyiben mi is így szeretnénk megtalálni a párunkat, érdemes lehet regisztrálni egy ingyenes társkereső oldalon. Ezek a portálok igen jó minőségben kerültek kiépítésre, azonban mielőtt beregisztrálunk, érdemes tüzetesen átvizsgálni a web oldalt. Mivel igen nagy a választék, így amennyiben esetleg nem színpatikus számunkra, nyugodt szívvel kereshetünk egy másikat. Az ingyenes társkereső oldalak lényege, hogy semelyik funkció nem kerül pénzbe, amelyre a felhasználóknak szüksége lehet. Nagyon fontos, hogy a regisztrálás során olvassuk el a felhasználási feltételeket, hiszen csakis így lehetünk biztosak az oldalon érvényes összes szabállyal és kikötéssel. Nagyon fontos továbbá, hogy az oldalon folyamatos aktivitást mutassunk, amennyiben szükségesnek érezzük, naponta akár többször is bejelentkezhetünk. Ezen felül a megfelelő profil feltöltése is nagyon fontos, hiszen a többi társkereső ezen információk alapján itél meg minket, ez pedig mindenki számára nagyon fontos.

A forgalmasabb helyeken gyakoriak a sebességmérő táblák

Mit tegyünk, ha sebességkorlátozást látunk? A sebességmérő táblák tartalmaznak traffipaxot? Mi értelme annak, hogy kiépítik őket, ha nem készítenek fotókat a gyorshajtókról? Rengeteg sofőrben merülnek fel ezek a kérdések, amikor meglátnak egy frissen kiépített sebességmérő táblát. Sokan azt hiszik, hogy ez egy újabb lehetőség a büntetések kiszabására, pedig ez nem így van. A táblák azért kerülnek kihelyezésre, hogy minden autóst emlékeztessen arra, hogy éppen mekkora sebességgel közlekedik. Ugyanis az olyan forgalmasabb helyen, ahol nagyon sok a gyalogos, minden esetben úgy kell közlekedni, hogy bármilyen esetben biztonságosan meg tudjunk állni. Ennek köszönhetően megelőzhetjük a baleseteket, így mindenki biztonságosan vehet részt a forgalomban. Ezen felül az is fontos, hogy komolyan vegyük a táblán jelzett értékeket és amennyiben fontos, lassítsunk is. Ezzel nem csak a büntetéseket kerülhetjük el, de magunkat is biztonságban tudhatjuk. Ez természetesen mindenki számára nagyon fontos követelmény.

© 2023 SBK

Theme by Anders NorenUp ↑