Project

Hónap: 2019 július

Jobb, ha időtálló táskákat választunk

Biztosan minden hölgy járt már úgy, hogy egyszer csak az utcán elszakadt a táskájának a füle, és minden szanaszét gurult belőle. És ez bizony nagyon kellemetlen főleg akkor, ha ez éppen munkába menet történik, és emiatt még el is késünk. Ezért jobb, ha minőségi és időtálló táskákat vásárolunk, hogy ne kerüljünk hasonló helyzetbe. Persze sokan azt gondolják, hogy egy jobb táska vagyonokba kerül, pedig az internet segítségével megtalálhatjuk a legjobb minőséget a legjobb áron. És ha valóban erre vágyunk, akkor a női bőr táska szavakkal biztosan meg is fogjuk találni. Így többé nem kell attól tartanunk, hogy a legváratlanabb helyzetben cserben hagy bennünket a táskánk. És a bőr még elegáns és divatos is, így biztosan minden stílussal összefogjuk tudni kombinálni. És ha jobban belegondolunk, akkor sokkal jobban megéri egyszer megvenni egy kicsivel drágább, de minőségibb táskát, mintha rövid időközönként vásárolnánk folyton olcsóbbat. De az internet segítségével könnyedén összehasonlíthatjuk az árakat, így mindenki kiválaszthatja a pénztárcájához legjobban illő darabot.

Találjuk meg a személyiségünkhöz legjobban illő színt

A tavasz beköszöntével a hölgyek szeretnek színesen és vidáman öltözködni, de sajnos sok esetben olyan színeket választanak, amik nem illenek hozzájuk. Így viszont pont az ellenkező hatást érhetik el, ami kellemetlen szituációkhoz vezethet. Ezért fontos, hogy mindenki megtalálja a személyiségéhez legjobban illő színt, amit minden élethelyzetben gond nélkül viselhet, mert jól áll neki. És ha olyan kiegészítőt keresnénk, ami minden stílushoz és színhez tökéletesen illik, akkor az ezüst ékszerek biztosan nem fognak csalódást okozni. Ugyanis mindennel tökéletesen kombinálhatóak, így biztosan minden alkalommal jól fogunk kinézni. Ezért ha a párunknak keresnénk a legjobb ajándékot, akkor egy szép fülbevaló vagy nyaklánc tökéletes választás lehet. És attól nem kell tartanunk, hogy már rengeteg van belőle neki otthon, mert kiegészítőkből és ékszerekből soha nem lehet elég egy nőnek sem. Így mindegy, hogy milyen szín illik hozzánk a legjobban, mert az ezüstöt mindennel tökéletesen össze fogjuk tudni illeszteni.

Tervezzünk mesebeli lánykérést

A párok életében az összeköltözés után a következő lépcsőfok az eljegyzés, amit minden hölgy nagyon vár. Így bizony elég nagy a nyomás a férfiakon, hogy valóban egy tökéletes és különleges pillanat legyen. És ha valóban egy mesebeli lánykérést tervezünk, akkor mi lehetne szebb és romantikusabb hozzá, mint egy csodálatos vízpart. Így például a zöld foki szigetekre tervezett nyaralás alatt, biztosan megtaláljuk a tökéletes pillanatot hozzá. És a zöld foki szigetek utazás szavakkal könnyedén le is foglalhatjuk, a tökéletes meglepetést. Így biztosan fel sem merül a párunk fejében, hogy mit tervezünk, mert azt fogja gondolni, hogy csak egy tökéletes nyaralással lepjük meg. És meglátjuk, ha letérdelünk az Atlanti-óceán partján elé, akkor mérhetetlen boldogságot fogunk okozni a számára. Persze nem csak egy ilyen csodálatos helyen lehet hatalmas meglepetés a számára, hiszen a hölgyeknek elsődlegesen a mögötte lévő üzenet a fontos, hogy vele szeretnénk leélni a hátralévő életünket.

A nyaralás alatt sem kell aggódnunk, az otthon hagyott értékek miatt

Biztosan mindenki utazott már el úgy nyaralni vagy síelni, hogy idegeskedett az otthon maradt értékek miatt. Így viszont nem tudunk annyira pihenni, ezért jó ötlet lehet, ha megoldást keresünk rá. És ha valóban biztonságos lehetőséget keresünk, akkor a páncélszekrény tökéletes megoldás lehet mindenkinek. Hiszen így bármit könnyedén elzárhatunk, és nem kell aggódnunk amiatt, hogy lábakél bárminek is, amíg nem vagyunk otthon. És ha költöznénk és vinnénk magukkal, akkor a páncélszekrény szállítás segítségével, ezt is könnyedén megvalósíthatjuk. Így hosszútávon ez a legjobb megoldás az értékeink védelme érdekében, hiszen egy riasztót vagy egy kamerarendszert nem tudunk átvinni az új lakásba. De így a páncélszekrény segítségével biztosan sokkal nyugodtabban és kellemesebben fogunk utazgatni, mert nem fogunk aggódni, az otthoni dolgok miatt. És mivel többféle méret közül választhatunk, így mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb méretet.

Női szerepek és elvárások

Amikor annak idején megtanultunk kerékpározni, akkor az nem ment az első nekifutásra. Voltak, akik olyan “járgányon” kezdtek, amely hátul oldalsó, kis kerekkel rendelkeztek. Másnak egy seprűnyelet tettek az ülése mögé, esetleg a nagymama kifulladásig futott az unokája mellett. Rövidebb-hosszabb gyakorlás és persze néhány esés megtörténte után újabb szakasz következett: önállóan kezdtünk el “száguldozni”. Amikor persze erre rájöttünk, azonnal hátrapillantottunk és bizonytalanná váltunk. Lassan azonban megszoktuk, hogy bizony egyedül is megy. Ha viszont maradt még valami a túlóvásból, arra egyértelműen reagáltunk: “Ne gyere, nem kell a segítség!”

 

Mi az, ami a kerékpározás megtanulásakor lejátszódott bennünk?

Ráéreztünk az egyensúlyra!  

 

Hasonló a helyzet a hölgyek oldaláról a női szerepekkel is. Néha kis segítséggel, nyíltsággal és ösztönösséggel fel tudnak egy olyan harmóniát építeni, amely számukra élvezhető. Még mielőtt részletekbe bocsátkoznék, kiemelném, hogy az élhető egyensúlynak mindig ára van! Hacsak valaki nem olyan szerencsés családból jön, ahol az édesanyja remek példát adott a számára vagy a házasságában a férje támogató lenne, ott bizony “munkás” feladat a megfelelő balansz kialakítása! 

Pontosan milyen szerepei vannak egy családos hölgynek?

Mielőtt válaszolnék, pár példát le szeretnék írni a legemlékezetesebb egyéni vagy párterápiás pillanataimból:

 • “A ház egyik szobájában 100%-osan a végzet asszonya akarok lenni, a másikban pedig 100%-ban a legjobb anya!”Mivel mindenki csak egy “darab” 100%-kal rendelkezik, így azt kell olyan arányban beosztania, amely kiegyensúlyozottságot ad a számára.
 • “Érdekes a doktor úr feladata! Még sohasem főztem magamnak a 30 éves házasságunk alatt!”Attól, hogy valaki rendszeresen forgatja a fakanalat, teheti úgyis, hogy közben önmagára szintén odafigyel. Borbás Marcsiműsorvezetővel teljesen egyetértek abban, hogy kell egy kis önzőség a főzéshez. Néha nem is kicsi!
 • “Soha nincs időm fodrászhoz járni. Hétvégente festem be magamnak a hajam.”Mindenki úgy él, ahogyan tud. Nincs ezzel semmi gond, de az sehova sem vezet, ha valaki önmagát állandóan lesöpri (kihagyja). Terápiás kérdés: “Mit veszítene hölgyem, ha lenne ideje fodrászhoz (masszőrhöz/kozmetikushoz/edzésre) járni?” Tipikus válasz: “Semmit!” Ha azonban visszakérdezek, akkor kiderülhet, hogy például valamilyen fájdalom nyomja a hölgy szívét vagy megfelelésekben él, esetleg már a mártír/áldozat szerepnél tart.
 • “Soha többé nem megyek kempingezni! 15 évig azt játszottam a kedvedért, hogy ez nekem is jó, de ennek most vége!”Érdemes a “kis nemeket” időben felvállalni, nem pedig rögtön egy hatalmassal kezdeni, mert azt nehezebben tudja a környezet megtanulni és integrálni. Attól még persze, ami nem jó, ott határt kell húzni – akárhogyan.
 • “Hagyjál békén! Semmi másra nem vágyom, csak hogy hagyjál békén!”Milyen sokszor elhangzik ez a felszólítást és egyben óhajtás a párterápiában! Mi van, ha ehhez először Neked kellene valamiben a másiknak engedned? Az ugyancsak előfordulhat, hogy Te “vonzod be” a szekírozást, mert önálló, örömteli tevékenységeid nincsenek…
 • “Egy barátnőm van, de vele sem beszéltem már két éve.”Akkor kivel tudsz “őszintézni”? Kinek az irányába van olyan típusú elvárásod, hogy “barátnődként” hallgasson meg?
 • “Sietnem KELL, mert odahaza rendet KELL csinálnom!”Mi lenne, ha kíváncsivá válnál arra, hogy mit kezd a családod egy “atomrobbantásos” látképpel? Szembenézhetnél azzal is, hogy mi a fontosabb számodra: a kapcsolatok vagy a rend? A meghittség vagy a munka?
 • “A gyerekem a mindenem!”Értem, hogy ez Neked jó. És neki? Mi lesz a családi fészekből való kirepülése után? Jelenleg milyen színes elfoglaltságokkal bírsz?
 • “Anyámmal naponta ötször beszélek telefonon.”Van saját életed?

 

Lássuk végre a családos hölgyek szerepeit!

 • nő,
 • feleség,
 • anya,
 • családfenntartó,
 • leány,
 • testvér,
 • rokon,
 • barátnő, barát,
 • háztartási “alkalmazott”,
 • családi programok szervezője,
 • munkatárs,
 • egyéb.

 

Következzen akkor a gyakorlat!

 

Vegyél elő egy üres papírt, és rajzolj bele egy nagy kört! Oszd fel cikkere úgy, hogy azok nagysága érzékeltesse a megfelelő arányokat! Ha gondolod, ki is színezheted. Érdemes arra felkészülnöd, hogy általában senki sem áll meg egy körnél…

Az elvárásokról pedig az jutott eszembe, hogy a “kályha” az önismeret és az önelfogadás. Miután magaddal tisztába kerülsz, könnyebb lesz belátnod, felvállalnod és megérezned a változtatások szükségességét!

 

A nemet mondás egyenlő az önmagadra való igent mondással! 

Visszatérve a szereptorta feladathoz, ha az egyik “cikkelyt” nagyobbra szeretnéd venni, máshonnan el kell venned az energiát, a figyelmet, az időt, esetleg a gondoskodást. Ez feszültséggel fog járni, legfőképp önmagaddal szemben.

 

A nemet mondás gyakorlását nem tudod a női szerepek újrahangolásánál megkerülni, ahogyan a nyílt kommunikációt sem! Többet kell ahhoz magadról beszélned, hogy idővel megérthessék a lelki folyamataidat!

 

Azt ugyancsak kiemelném, hogy hiába várod el a többiektől a vágyaid kitalálását, a gondolatolvasás szintén nem működik. Nem attól vagy nő, hogy mindenkinek megfelelj! Azt is fogadd el, hogy Te vagy a felelős a saját harmóniádért! Ne a másiktól várd a csodát! 

 

Lásd be, ha eddig valaki nem becsült meg, ezután sem fog. Akkor meg mi az akadálya az arányok újraosztásának?  

 

A pozitívumokról sem szeretnék megfeledkezni. Mert ha idáig szerettek és értékeden kezeltek, akkor örülni fognak a “diagramod” áthangolásának! Minden egyes életciklusban úgyis meg kell ennek történnie!

Attól pedig, hogy eleinte kételkedve vennék a “virágzásodat”, de látnák rajtad a nyíltságot, a mosolyt és az elégedettséget, változni fognak! Idővel megértik, hogy így Belőled több jó jut a számukra is!

 

Nemcsak a mobilodnak lehet tehát szüksége a “frissítésre”, hanem Neked szintén! Ez elsősorban Rajtad múlik!

Megérdemled nőként a harmóniát!   

 

 

Dr. Domján Mihály

https://drdomjan.blog.hu

www.drdomjan.hu 

További motivációs gondolatok:

https://www.instagram.com/dr.domjan

 

Ehhez a témához kapcsolódóan az alábbi bejegyzéseket ajánlom:

 

Ne csak egyszerű csapot vegyünk a konyhába

Egy lakás felújítása nagyon sokba kerül, de mégis az elsődleges dolog, hogy úgy alakítsuk ki az otthonunkat, hogy jól érezzük benne magunkat. És ha már belevágunk, akkor jó megoldás lehet, ha nem csak szép, de hasznos dolgokat választunk. Ugyanis már választhatunk olyan elemeket, amik segítenek bennünket az egészséges életmódban. És ha hasonló megoldásokat keresnénk az otthonunkba, akkor ne csak egy egyszerű csapot válasszunk a konyhába. Ugyanis a víztisztító csap segítségével, minden alkalommal tiszta csapvizet ihatunk, a klóros és vegyszeres helyett. Így máris tettünk valamit az egészségünkért és a lakásunkért is. Persze az interneten még rengeteg hasonló hasznos megoldást találhatunk, hogy megkönnyítsük a mindennapjainkat. És az új berendezések nem csak szépek, de energiatakarékosak is, így hosszútávon még spórolhatunk is a segítségükkel. De ha nem vagyunk mindenben teljesen biztosak, akkor bátran kérjünk segítséget szakemberektől az elemek kiválasztásában.

© 2023 SBK

Theme by Anders NorenUp ↑