Egy kifőzde csakis abban az esetben tud jól és kifogástalanul működni, ha megfelelő alapanyagokkal és eszközökkel dolgozik. A menüztetéshez evőeszköz is szükséges, amely általában egy speciális alapanyagból szokott készülni. Nagyon fontos, hogy a beszerzés során, mindig tartsuk szem előtt, hogy olyan evőeszközökre és kiegészítőkre van szükségünk, amelyek hosszabb távon is bírják a nagyobb igénybevételt. Ezek mellett a megvásárolt mennyiség is fontos, hiszen nem jó, ha egy ebéd közben elfogynak az evőeszközök, de az sem előnyös, ha halomban állnak a nem használt kanalak és villák. Mindig tervezzünk előre, valamint a vásárlás során kérjük ki az eladó segítségét. Rengeteg cég rendelkezik már web oldallal, így akár onnan is vásárolhatunk. Általában a termékek kategóriákra vannak bontva, így könnyedén megtalálhatjuk azt, amire nekünk szükségünk van. Külön csoportban vannak az éttermi felszerelések, valamint a menüztetéshez szükséges dolgok is. Erre pontosan azért van szükség, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb termékeket válassza.