Sok termék esetében sokkal fontosabb a megjelenés, mint gondolnánk, hiszen az üvegekbe nem látnak bele az emberek, így kénytelenek a külső alapján választani. Ezért ha saját borunk van, akkor a címkére fordítsunk nagy figyelmet, hiszen ha szimpatikus a vásárlóknak, akkor sokkal többen fogják megvásárolni.

Ám ne gondoljuk azt, hogy ez nehéz feladat lesz a számunkra, mert sokkal egyszerűbben tervezhetjük meg a saját címkénket, mint gondolnánk. Hiszen a bor címke az, amit először meglátnak a vásárlók, így fontos, hogy kitűnjünk a konkurencia közül.

Bátran higgyük el, hogy nagyon is megéri, mert így sokkal sikeresebb lesz a vállalkozásunk, ezért szánjunk elegendő időt a termékek megjelenésére.

Persze ez nem csak a borok esetében fontos, hanem minden terméknél, ezért a csomagolásra és a megjelenésre mindig szánjunk időt. Érdemes az interneten keresgélni és nézelődni, mert találhatunk címke tervező programokat, amik nagyban megfogják könnyíteni a dolgunkat. És ne féljünk attól, hogy ez magas kiadás lesz a számunkra, mert nagyon kedvező áron juthatunk hozzájuk.