Valószínűleg sokan emlékszünk még a 2008-as gazdasági világválságra, aminek többek között az egyik velejárója volt, hogy szélesebb körben elterjedt a használt ruhák vásárlása, és egymás után sorra nyíltak a turkálók. Ekkoriban még jellemzően kényszerűségből választották a second hand ruhákat, azonban a gazdasági válság elmúlásával sem esett vissza számottevően a kereslet. Ennek az egyik oka, hogy sokan felfedezték, hogy a turkálók kínálatában némi keresgélést követően nem nehéz olyan darabokat találni, amik sokkal jobb minőségűek és egyedibbek a gyakran silány kivitelezésű fast fashion ruháknál.
Ha egy új vállalkozás indításán gondolkodsz, egy turkáló nyitása remek ötlet lehet. Nem igényel különösebben nagy befektetést, és megfizethető árú ruhákra is mindig lesz kereslet. Ezen felül meg kell említeni azt is, hogy bár elsőre meglepően hangozhat, egy használtruha kereskedés nem csak jövedelmező, de környezetbarát vállalkozás is. Ennek oka, hogy az olajipar után az építőipar és mezőgazdaság mellett a ruhaipar a második legszennyezőbb iparág. Amellett, hogy az utóbbi évtizedekben a Föld lakossága megduplázódott, az egy emberre jutó átlagos ruhamennyiség is kétszeresére emelkedett. Ebben nagy szerepe van a fast fashion térnyerésének, amik gyártói néhány hetente új kollekciókkal állnak elő. Ezek a ruhák jellemzően nem túl magas minőségűek, és körülbelül 85%-uk szeméttelepekre vagy szemétégetőkbe kerül, ahol az üvegházhatású gázok termeléséhez járulnak hozzá. Emellett a legyártásuk és hajón történő szállításuk is óriási CO2 kibocsátással jár.
Amennyiben turkálót nyitsz, egy megbízható használtruha nagykereskedés az, amire szükséged van. Sok használtruha nagykereskedés osztályozás nélkül, bálákban adja el az árut, de az sem ritka, hogy silány minőségű darabok kerülnek az elvileg első osztályú, vagy krém kategóriába. Azonban ha a Bemo-Textilt választod, ilyen probléma nem fordulhat elő. A second hand clothing wholesale immár hosszú évek óta a szakmánk, és minden egyes ruhát gondosan, kis létszámú csapattal válogatunk a megfelelő kategóriába, így mindig azt kapod tőlünk, amire számítasz.