Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk ennek a csodálatos anyagnak a tárolására, ugyanis rendkívül sérülékeny. Hamar veszíthet hatékonyságából, ha pár fontos dolgot nem tartunk be. A pempőre károsak, a fény, hő, nedvesség, levegő, fémtárggyal való érintkezés, szennyeződés. A méhpempőt tartalmazó üveget sötét, napfénytől védett helyen tároljuk. Legalkalmasabb erre a célra a hűtőszekrény. A pempő raktározási hőfokát illetőleg az általános nézet, az +5 C° alatti hőmérséklet. Magas hőfokon aránylag gyorsan veszít biológiai értékéből és fontos alkotó elemeiből. Hosszú távon a legtovább, friss állapotban mély fagyasztva -20 C° fok körüli, illetve alatti hőmérsékleten tároljuk, így akár 10 évig is képes megőrizni hatásait. A legnagyobb veszélyt a méhpempőre a nedves környezet jelenti, mivel erősen vízszívó anyag, így ideális talajt jelent a penész és a csírák elterjedéséhez. Óvni kell a levegővel való hosszú távú érintkezését, ezért gondosan lezárt üvegekben tároljuk. A fémekkel való érintkezés, hatás¬sal van a méhpempőre. A fémek általában, mint katali¬zátorok hatnak a pempőre, vagyis a vegyi folyamato¬kat meggyorsítják. A méhpempő véleményünk szerint tartósíthatóságát tekintve egyszerűen kivitelezhető, megfelelő módja a mézben való elhelyezés, főleg akkor, ha kisebb mennyiséget tárolunk. A méz régi időktől fogva ismert tartósító anyag. Gyógyszeriparunk a Méhpempőt liofilizálással kon¬zerválja. A liofilizálás fagyasztásos állapotban törté¬nő kiszárítás. További információért látogassa meg a www.tiszta-mehpempo.hu oldalt.