Ha már nagyon kiszakadnál a hétköznapok taposómalmából, és az állandó rohanásból is eleged van, ideje elutaznod néhány napra egy nyugodt, szép helyre, ahol kipihenheted magad és feltöltődhetsz. Erre ideális hely a Balaton partjának egyik ékköve, Pétfürdő. Igaz ugyan, hogy nevével ellentétben jelenleg nem működik területén strandfürdő, azonban a Balaton közelsége így is vonzó úti céllá teszi. Csupán érdekesség, hogy Pétfürdő neve az itt készülő Pétisó révén világszerte ismert.

Ha már itt jársz, a második világháború idején épült, erdélyi neogót stílusú római katolikus templom lenyűgözően szép, festett fa kazettás mennyezetét mindenképpen érdemes megnézned.
A mindössze néhány kilométerre lévő Várpalota két, gyönyörű helyen található várrommal is rendelkezik, ezeket is ajánlott meglátogatnod. Ezek egyike Bátorkő vára. Meglehetősen nehéz megtalálni, mivel a közeli tájékoztató tábla meg sem említi, és a jelzőtáblák sem egyértelműek, azonban a látvány megéri a fáradtságot.

A másik közeli vár a Thury-vár, vagy más néven Palota vára. Az épület felújításra került, így napjainkban különböző kulturális rendezvények, például nyári színház otthona.
Mindenképpen meg kell még említeni az ország, sőt, az egész Kárpát-medence egyetlen olyan múzeumát, ami a trianoni országvesztés gazdag és megrázó tárgyi, szellemi hagyatékát mutatja be.

Apartman, szállás Pétfürdő területén is található szép számmal, azonban a Pe-Ki Apartman Pétfürdő számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amiért mindenképpen megéri minket választanod. Nyugodt, csendes helyen található, így a zavartalan pihenés garantált. A jó alvásra sem lesz gond, köszönhetően a rendkívül kényelmes boxspring ágynak köszönhetően. A ma már alapvetőnek számító ingyenes, korlátlan wifi, sokcsatornás TV előfizetés és klíma mellett jól felszerelt konyha és fürdőszoba gondoskodik arról, hogy akár hosszabb ideig is otthonosan érezhesd itt magad.
Az apartman Pétfürdő vasútállomásától mindössze néhány percnyi sétára található, de az ingyenes parkolás is megoldott, ha autóval érkeztek.