Egyre többünk számára egyértelmű tény, hogy a bioszférát önző módon, gyorsuló ütemben és egyre nagyobb mértékben elszennyező emberi civilizáció fenntarthatatlan fogyasztói szemlélete mára már önmaga ellen fordult. Káros tevékenységének egyik első áldozata a víz, melyet megfelelő kezelés nélkül a világon egészségügyi kockázat nélkül már szinte sehol nem fogyaszthatunk. Ez alól sajnos Magyarország sem kivétel. A vezetékes ivóvízhálózatunkba juttatott ivóvíz már tulajdonképpen szűrt víz, mely a különböző vegyszeres kezeléseken túl, többszörös szűrésen is keresztül megy, és fogyasztása rövidtávon nem okoz látványos egészségkárosodást. Sok múlik azonban egyéni érzékenységünkön és az otthonunkba a vizet közvetlenül eljuttató, esetenként régi technikával, ólomból készült csövek állapotán is. A szűrt víz helyett ezért sokan választják a jelentős többletköltséggel és fáradsággal járó palackozott ásványvizek vásárlását.
Amennyiben olyan, az ólomtól, a nehézfémvegyületektől, a klórtól és származékaitól, a háztartási, mezőgazdasági és ipari kemikáliáktól, valamint a vírusok, baktériumok, hormonok jelentette szennyeződésektől valóban mentes ivóvízre vágyunk, melyre szervezetünknek szüksége van, akkor a megoldást a csapvizünket hatékonyan továbbtisztító berendezésen átengedett szűrt víz jelenti. A kereskedelmi forgalomban kapható rengeteg, szűrt víz előállítására alkalmas eszköz között vannak olyan víztisztító berendezések is, melyek végterméke a gyakorlatilag desztillált víz minőségű szűrt víz. Szervezetünknek azonban vízben oldott ásványi anyagokra is szüksége van. Ilyen, a számunkra nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmazó, ugyanakkor tiszta, szűrt víz készítésére sokféle technikai lehetőség áll rendelkezésünkre: létezik egyszerű és viszonylag szerény hatékonyságú kancsós megoldás is, amivel egyszerre csak kevesebb szűrt víz állítható elő, de vannak közvetlenül a vízvezetékre szerelhető, összetettebb eszközök is, például ozmózisos és aktív szenes vízszűrők is.
Ha Ön nem elégedett otthoni, vagy munkahelyi ivóvizének minőségével, és fontos Önnek családja, ill. munkatársai egészsége, gondoskodjon arról, hogy otthonában, irodájában mindig legyen kiváló minőségű szűrt víz! Felkészült szakembereink örömmel segítenek Önnek abban, hogy széles kínálatunkból kiválaszthassa az igényeinek legmegfelelőbb, környezetbarát vízszűrő készüléket.